Diverse dingen achter het blok

21 Maart 2004

Vandaag allerlei dingen gedaan waarbij het handig zoniet essentieel is dat het blok zich wat meer naar voren bevindt. Zoals:
  • uitlaatbocht weer monteren (deze heeft Mike mooi op maat gemaakt)
  • koelwaterslangen naar de kachelradiateur monteren
  • schakelmechanisme bijbuigen. Alleen een 2, 4 en A is wat weinig. Nu doen ook 1, 3 en 5 het weer.
  • thermostaat vervangen
  • overbodige v-riem poelie verwijderen en bouten afzagen
De uitlaatbocht op de turbo. Deze is door Mike op maat gemaakt. Dit houdt in dat er een steun is af geslepen die conflicteerde met hetstuurhuis en de stabilisatorstang.

Tevens is de flens waar de uitlaat op bevestigd moet worden in een wat andere hoek gezet (opnieuw gelast) zodat deze wat meer naar beneden gericht is.

 
De nieuwe onderdelen voor vandaag. Een thermostaat en een uitlaatpakking. De thermostaat zit bij deze motor achterop het blok bij de waterpomp. Geen prettige plaats om hem te vervangen. Dat kan dus maar beter gelijk als je er nog wel goed bij kan.
Nog meer foto's van de uitlaatbocht aan de achterkant.
Foto's van de HD-pomp, dynamo en multiriem constructie. Aangezien de carterpan nog niet gemonteerd is kun je op de rechter foto het tandwiel van de oliepomp zien.
Nu de carterpan er toch af is, kun je leuke plaatjes schieten van zaken die je anders nooit te zien krijgt: zoals hier de krukas en de oliepomp.
Nog wat foto's van de HD pomp. De linkerfoto is van onderaf genomen. Op de rechterfoto is ook de HD leiding te zien die zonder meer aangesloten kon worden (dit was een Xantia 1.8 leiding).
Nog een foto voor het totale overzicht! Niet veel veranderd op het eerste gezicht (een onthutsende coclusie na een middag werk).