De HD pomp

22 Februari 2004

De plaatsing van de hogedruk pomp voor het hydraulisch systeem bleek nog niet zo eenvoudig als het zich in eerste instantie liet aanzien. Er waren bij plaatsin van de originele XM pomp 2 problemen.

  • De ruimte naast het blok is te beperkt waardoor de v-snaar die de pomp zou moeten aandrijven langs de chassisbalk loopt. Deze v-snaar loopt naast de multriem.
  • De radiateur zit een stuk dichter bij de motor waardoor of de radiateur 15 cm naar achteren moet, of de HD pomp moet wijken.

De HD pomp van de BX is uitgesloten omdat deze bij de BX door de nokkenas wordt aangedreven. De HD pomp staat dan op de versnellingsbak.

Een oplossing zou kunnen zijn: de HD pomp van een Xantia 1.8. Deze is gemonteerd onderaan tegen het blok, ter hoogte van de caterpan. Bovendien wordt deze HD pomp aangedreven met de multieriem. Er loopt een extra spanrol mee die op de voet van de HD-pomp zit gemonteerd. De dynamo wordt ook op deze steun gemonteerd en blijft zo nagenoeg op zijn oude plek zitten.

Dit is de combinatie HD pomp, spanrol + dynamobevestiging die uitkomst moet gaan bieden. En inderdaad, hier nog niet schoongemaakt.
Op deze plaats moet bovenstaand apparaat gemonteerd worden. En dat gaat niet zondermeer lukken, want in elk geval de bevestigingsgaten en montageplaatsen matchen niet met elkaar. Dat wordt slijpen aan de steun of aan het blok. Hier is de oude dynamosteun nog te zien. De oliekoeler (warmtewisselaar)  past er nog net naast.
Hier nog een keer te zien zonder dynamosteun.
Hier is het verschil te zien in montagepunten. De 2 steunen bevinden zich nu ong. in dezelfde positie.Wat niet te zien is op de foto is dat de montagepunten van de xantia steun zich in 1 vlak bevinden, terwijl de bovenste steunen op het dieselblok een paar cm verhoogd zijn gemonteerd.